alt

Ο Ιησούς ήρθε στον κόσμο, για να πετύχει ένα Θετικό σκοπό και τον κατάφερε. Μέσα σε τρία(3) χρόνια εκπαίδευσε δώδεκα(12) αγράμματους ανθρώπους, οι οποίοι με την σειρά τους επηρέασαν τον κόσμο, ώστε ο χρόνος να καταγράφεται πλέον ως προ (π.Χ) και μετά (μ.Χ), την παρουσία Του επί της γης
Ο Χριστός σαν ηγέτης, εύκολα επικοινωνούσε και παρακινούσε τους ανθρώπους, ήταν ο κορυφαίος και ευγενέστερος .
Εμείς οι απλοί άνθρωποι, μικροί καθημερινοί ηγέτες, στην κοινωνία, στην εργασία, στην οικογένεια και στον αθλητισμό ,που θέλουμε να πετύχουμε μπορεί να τα καταφέρουμε, αρκεί να ακολουθήσουμε τον ίδιο τρόπο συμπεριφοράς του Ιησού προς τους μαθητές Του. Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά.
- Περνούσε πολύ χρόνο μαζί τους, γνώριζε την ανάγκη για συντροφικότητα που έχει ο άνθρωπος. «Θα είμαι πάντα μαζί σας» τους έλεγε όταν έφευγε. Αλλά για σκεφθείτε και πόσα κοινά γεύματα, με κρασί, γέλιο και τραγούδι είχαν μαζί
-Τους έδινε οράματα μεγαλύτερα από αυτά που μπορούσαν να σκεφθούν. Άλλωστε η Γραφή αναφέρει, «όπου δεν υπάρχει όραμα, οι άνθρωποι αφανίζονται»
-Τους είχε εμπιστοσύνη αν και μάλωναν συνεχώς μεταξύ τους, για τη θέση που θα καταλάβαιναν στην Βασιλεία, ενώ πολλές φορές δεν καταλάβαιναν τα κηρύγματα του. Ήξερε ότι οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στις περιστάσεις, όταν έχουν να κάνουν με κάποιον που τους εμπιστεύεται απόλυτα.
-Τους συγχωρούσε ,ακόμα και τον Πέτρο, που τον αρνήθηκε τρεις φορές. Είναι το απόλυτο σύμβολο της ικανότητας να συγχωρείς
- Αποτελούσε το παράδειγμα με τις πράξεις Του. Χρησιμοποίησε τον χιτώνα Του για να σκουπίσει τα ποδιά των μαθητών και όταν αυτοί εξεπλάγησαν και διαμαρτυρηθήκαν Τους είπε «σας έδωσα το παράδειγμα για να κάνετε και εσείς το ίδιο όπως έκανα και εγώ»
-Επαινούσε δημοσίως και κατά ιδίαν, διαρκώς τους μαθητές του λέγοντας «Μπράβο καλά τα καταφέρατε»
-Είχε πάντα ευχάριστη διάθεση, αγαπούσε τις γιορτές, ένα από τα πρώτα Του θαύματα ήτανε, να μετατρέψει το νερό σε κρασί, γελούσε και τραγουδούσε μαζί τους.
Αυτά είναι λίγα από τα πολλά παραδείγματα ¨διοίκησης¨ του Θεανθρώπου. Αν είσαι λοιπόν ένας μικρός καθημερινός ηγέτης (πολιτικός, αθλητικός παράγοντας, γονέας ,προπονητής , προϊστάμενος, αξιωματικός κ.α) και θες να πετύχεις τον στόχο σου που εξαρτάται από άλλους, μάθε τη ζωή του Χριστού.
Όμως βασικά πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι. Δεν μπορείς να γίνεις καλός ηγέτης αν πρώτα απ όλα, δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου. Ο Ιησούς ήξερε ποιος ήταν και ποια η αποστολή Του. Γι αυτό και έλεγε πάντα «ΕΓΩ ΕΙΜΙ»

Βογιατζόγλου Τάσος

¨Ρήση¨

gata

Η γάτα θα φάει ψάρι αλλά δεν θα βρέξει τα πόδια της.

----------

كَلام فارِغ

«Η  αραβική φράση " καλάμ φάριγ "( كَلام فارِغ ) σημαίνει κενά λόγια ,δηλαδή λόγος άνευ περιεχομένου ή ( κύμβαλον αλαλάζον)».

DANS

sendra

Επόμενος Αγώνας

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 
Ποδοσφαίρου.

 Αγωνιστική  1η

Δωριέας - Απολακκιά

Γήπεδο.Καρακόνερο

Ημερομηνία  

Ωρα 

Βαθμολογία

     Φαληράκι 
  Θύελλα Πυλώνας  
  Δ.Α.Ν.Σ. Δωριεύς   
  Π.Α.Σ. Ασκληπειού  
  Α.Σ. Χάλκης  
  Πάνθηρες  
  Θύελλα Πυλώνας  
  Ασπίδα Απολακκιάς